Key Lime Pie

Google meddelade häromdagen att version 4.4 av mobiloperativet Android inte kommer få namnet Key Lime Pie som förväntat utan ska kallas KitKat. Orsaken ska vara att så få har smakat en Key Lime Pie medan en KitKat har smält i handen på de flesta människor. För att råda bot på detta kommer här ett utsökt recept på nyss nämnda paj men först lite bakgrundsinformation.

Androidversioner namnsätts i alfabetisk ordning och turen hade nu kommit till bokstaven K (efter Jelly Bean och Ice Cream Sandwich som var de senaste två). Redan för flera månader började förkortningen KLP dyka upp i källkoden vilket är den naturliga förkortningen för Key Lime Pie, en utsökt limepaj från Florida Keys. Google hade dock redan bestämt sig för att de ville kalla versionen för KitKat och tog upp denna idé med Nestlé som är skapare av den kexchokladen. Nestlé insåg snabbt fördelarna med detta samarbete och skrev på kontraktet direkt. Under de senaste två månaderna har Nestlé tillverkat den specialversion av godiset som ser ut precis som Android-gubben men lyckats hålla detta hemligt för omvärlden vilket är mycket imponerande.

När nyheten om detta kom ut delades åhörarna snabbt i två grupperingar, de som blev sugna på choklad och genast ville äta en KitKat samt de som tycker att detta går emot Googles motto Don’t Be Evil eftersom Nestlé är att betrakta som ondskan själv efter bland annat mjölkersättningsincidenten 1977.

Nog om detta och över till receptet:

  • 14 Digestivekex
  • 100 g flytande smör (kallt)
  • 3 msk socker
  • 5 limefrukter
  • 4 äggulor
  • En burk (cirka 397 gram) kondenserad mjölk

Sätt ugnen på 190 grader. Blanda 14 krossade (kör i en mixer) Digestivekex, 100 g flytande smör (kallt) och 3 msk socker. Det är degen som pressas ut i vanlig pajform och förgräddas 10 minuter. Ta ut den och låt den svalna, sänk ugnen till 160 grader.

Under tiden pressar du 5 limefrukter samt river av det mesta av deras skal. Detta blandas med 4 äggulor och den kondenserade mjölken. Rör försiktigt ihop detta till en jämn massa, som smetas ut på pajdegen. Skjuts in i ugnen i 15-20 minuter så att det inte flyter omkring men ändå är en mjuk massa.
Ta ut och låt den svalna, ställ sen in den i kylen så blir den lättare att skära. Eftersom pajen är rätt syrlig är det inte fel att söta vispgrädden med vaniljsocker.

Källor: http://www.swedroid.se/anledningen-till-att-android-4-4-heter-kitkat/,
http://en.wikipedia.org/wiki/Nestle

Skriv en kommentar

Du kan använda följande HTML HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>